Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki umyć, osuszyć,  pokroić w plasterki. Cebulę posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
2.Na głębokiej patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i czosnek, kiedy się zeszklą dodać pieczarki i smażyć , aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić solą i pieprzem oraz  do smaku sokiem cytrynowym. Dodać śmietanę i wymieszać.
3.Ugotować makaron, odcedzić. Sos podgrzać, dodać  makaron, starty parmezan i wymieszać.
Podając posypać siekanym szczypiorkiem.

Najnowsze komentarze