Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Oczyścić pieczarki, pokroić w plasterki.
2.Mieso kurczaka pokroić   w kostkę.
3.Na głębszej patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać mięso a kiedy lekko się podsmaży  - dodać  pieczarki. Smażyć około 5 - 7 minut, na koniec dodać śmietankę i sól oraz pieprz a także zioła prowansalskie.
4.Ugotować makaron, odcedzić. Zagrzać znów sos pieczarkowo-kurczęcy, dodać makaron oraz starty ser, wymieszać, posypać siekaną  zieloną pietruszką

Poznaj ser użyty w przepisie:

ParmezanCheddar

Najnowsze komentarze