Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 50 dag makaronu
  • 1 kg pomidorów
  • 10 dag sera Cacciocavallo
  • 6 dag PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 10 dag cielęciny
  • 10 dag kurzych wątróbek
  • 10 dag groszku
  • 4 bakłażany
  • gałązka bazylii
  • 2 jajka
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag makaronu
  • 1 kg pomidorów
  • 10 dag sera Cacciocavallo
  • 6 dag PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 10 dag cielęciny
  • 10 dag kurzych wątróbek
  • 10 dag groszku
  • 4 bakłażany
  • gałązka bazylii
  • 2 jajka
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Pokroić bakłażany w plastry, posolić i odstawić do ocieknięcia na papierowym ręczniku.
2.Usmażyć bakłażany na oliwie i osączyć z nadmiaru tłuszczu.
3.Ugotowane na twardo jajka pokroić w plasterki.
4.Pomidory zmiksować i przetrzeć  przez sito.
5.Zrumienić  na oliwie czosnek, dodać pomidorowy przecier, pokrojone w drobne kawałki mięso, wątróbki i groszek. Posolić i gotować pod pokrywą na średnim ogniu przez pół godziny.
7.Ugotować makaron, odcedzić, przełożyć do dużej miski, dodać jajka, bakłażany, pokruszony ser cacciocavallo, mięso i poszatkowana bazylię.
8.Przełożyć do żaroodpornego naczynia, mocno ucisnąć łyżką i piec w 180 st. C około 20 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Pecorino

Najnowsze komentarze