Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 50 dag świeżych liści szpinaku
  • 50 dag makaronu wstążki
  • 25 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag świeżych liści szpinaku
  • 50 dag makaronu wstążki
  • 25 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Szpinak zblanszować. 
2.Czosnek posiekać. 
3.Szparagi po odcięciu końców pokroić na kawałki i wrzucić do osolonego wrzątku na 7 minut. 
4.Makaron ugoto¬wać al dente. w posolonej wodzie z kroplą oliwy 
5.W garnku rozgrzać oliwę, włożyć makaron, szpinak, szparagi. Zalać szklanką wody i dusić, aż szpinak zmięknie. 
6.Doprawić czosnkiem, solą, pieprzem do smaku. Posypać serem. Wymieszać.

Najnowsze komentarze