Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie makaronu świderki lub rurki
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 40-50 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • łyżka oleju
  • sól, świeżo mielony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie makaronu świderki lub rurki
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 40-50 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • łyżka oleju
  • sól, świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1.Boczek pokroić w możliwie drobną kostkę. Na patelni z łyżką oleju podsmażyć boczek, dodać posiekaną cebulę i smażyć razem ,aż oba składniki się lekko zrumienią.
2.Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, odcedzić.
3.Do makaronu dodać podsmażony boczek oraz serek wiejski. Wymieszać potrawę, posypać świeżo mielonym pieprzem.

Najnowsze komentarze