Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • jedno opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego,
  • 6 plasterków wędzonego boczku,
  • 15 dag startego ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 3 jajka,
  • szklanka śmietanki 30-proc.,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz.

Do wysmarowania formy: 1 łyżka masła albo oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • jedno opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego,
  • 6 plasterków wędzonego boczku,
  • 15 dag startego ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • 3 jajka,
  • szklanka śmietanki 30-proc.,
  • 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz.

Do wysmarowania formy: 1 łyżka masła albo oleju.

Sposób przygotowania:

W wysmarowanej formie, najlepiej okrągłej, o karbowanych brzegach, rozłożyć ciasto formując wyższe boki. Rozłożyć na dnie placka plasterki boczku. Jajka lekko ubić ze śmietanką, dodać ser i siekaną zieloną pietruszkę, sól, pieprz. Wylać na rozłożony boczek. Nagrzać piekarnik do 200 st. C i piec placek około 30 minut.
Można jeść zarówno na zimno jak i na gorąco.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler
Emmentaler to ser wytwarzany z krowiego mleka. Charakteryzuje się jednorodną masą, elastycznym wnętrzem i równomiernie rozmieszczonymi dziurami wielkości oliwki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: