Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 30 dag wędzonego łososia
  • 45 dag mrożonej mieszanki: marchewki, pietruszki, kukurydzy i groszku
  • ¾ kg twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki żelatyny instant
  • kostka bulionu warzywnego
  • świeży koperek
  • szklanka wody mineralnej niegazowanej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag wędzonego łososia
  • 45 dag mrożonej mieszanki: marchewki, pietruszki, kukurydzy i groszku
  • ¾ kg twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki żelatyny instant
  • kostka bulionu warzywnego
  • świeży koperek
  • szklanka wody mineralnej niegazowanej

Sposób przygotowania:

1.Ugotować  warzywa, odcedzić.
2.Zmielić twaróg.
3.Rozpuścić kostkę bulionową w gorącej wodzie dodać  żelatynę i mieszać do rozpuszczenia . Dodać zmielony ser i ugotowane warzywa.
4.Odłożyć do dekoracji jeden plaster łososia a pozostałe drobno posiekać z koperkiem i dodać do  serowej masy. Dokładnie wymieszać.
5.Przełożyć masę  do  wyłożonej folia do żywności podłużnej formy i odstawić do zastygnięcia w lodówce.
6.Odłożony plaster łososia pokroić w cienkie paski, udekorować nim  zastygniętą paschę i podawać.

Najnowsze komentarze