Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Łososia oprószyć solą, ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Przykryć folią aluminiową i zapiekać 20 minut w piekarniku o temperaturze 225°C. 
2.Przygotować sos: czosnek przecisnąć przez praskę. Śmietanę zmiksować z jogurtem, dodać czosnek, posiekaną zieloną pietruszkę i starty emmentaler. 
3.Tym sosem polać rybę i zapiekać kolejne 15 minut. Podawać od razu po upieczeniu.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze