Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Filety z łososia oczyścić usuwając (najlepiej specjalna pęsetą) ości, skropić  sokiem cytrynowym, oprószyć pieprzem i odrobina soli. Odstawić na 15 minut.
2.Zamrożoną mieszankę  warzywną wrzucić na wrzątek i gotować  5 minut, osączyć  i do gorącej dodać  łyżkę  masła, wymieszać.
3.Naczynie żaroodporne posmarować  oliwą, na dnie ułożyć podgotowane warzywa.
4.Wymieszać siekane pistacje, starty parmezan i tartą bułkę, dodać stopione pozostałe masło, sól i pieprz. Posmarować mieszanką orzechowo-serowa każdą porcję ryby, ułożyć na warzywach
5.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C piec ryby 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: