Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 porcje filetu z łososia
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 8 łyżek posiekanych orzeszków pistacjowych
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 porcje filetu z łososia
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 8 łyżek posiekanych orzeszków pistacjowych
  • 3/4 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

1.Filety z łososia oczyścić usuwając (najlepiej specjalna pęsetą) ości, skropić  sokiem cytrynowym, oprószyć pieprzem i odrobina soli. Odstawić na 15 minut.
2.Zamrożoną mieszankę  warzywną wrzucić na wrzątek i gotować  5 minut, osączyć  i do gorącej dodać  łyżkę  masła, wymieszać.
3.Naczynie żaroodporne posmarować  oliwą, na dnie ułożyć podgotowane warzywa.
4.Wymieszać siekane pistacje, starty parmezan i tartą bułkę, dodać stopione pozostałe masło, sól i pieprz. Posmarować mieszanką orzechowo-serowa każdą porcję ryby, ułożyć na warzywach
5.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C piec ryby 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: