Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 50 dag filetu z łososia
  • 10 dag oliwek zielonych i tyleż czarnych (bez pestek)
  • gałązki koperku i tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • 5 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżka masła
  • sól, biały pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag filetu z łososia
  • 10 dag oliwek zielonych i tyleż czarnych (bez pestek)
  • gałązki koperku i tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka śmietany
  • 5 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z ziołamiValbon Camembert z ziołamiValbon BleuValbon BleuValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżka masła
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

1.Rybę umyć, osączyć i skropić cytrynowym sokiem. Posypać z obu stron solą i białym pieprzem.
2.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Umyty i osuszony koperek oraz tymianek drobno posiekać.
3.Przekroić oliwki na połówki. Ser pokruszyć i zmieszać z czosnkiem, oliwkami i ziołami. Wymieszać ze śmietaną.
4.Włożyć łososia do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zalać śmietanowym sosem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec pół godziny.

Najnowsze komentarze