Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 10 naleśników,
  • 50 dag liści szpinaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 100 ml śmietanki kremówki,
  • gałka muszkatołowa,
  • 20 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • masło,
  • sól,
  • świeżo zmielony czarny pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 naleśników,
  • 50 dag liści szpinaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 100 ml śmietanki kremówki,
  • gałka muszkatołowa,
  • 20 dag sera PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!,
  • masło,
  • sól,
  • świeżo zmielony czarny pieprz.

Sposób przygotowania:

Zeszklić posiekany czosnek na maśle. Liście szpinaku umyć i osączyć. Wrzucić na patelnię i podsmażyć z czosnkiem. Dodać śmietanę, doprawić solą. gałką i pieprzem.

Ser zetrzeć i wrzucić na szpinak. Dusić aż się rozpuści. Naleśniki posmarować dość grubo farszem szpinakowo-serowym. Zwinąć w rulony. Smażyć na złoto na maśle. Podawać posypane resztą startego Pecorino.

Najnowsze komentarze