Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 10 liści sałaty,
  • 2 duże mięsiste pomidory,
  • czerwona i żółta papryka,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 2 małe ogórki,
  • gruby plaster żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 jajka na twardo,
  • 2 marchewki,
  • kalarepka,
  • gruby plaster pieczonego lub gotowanego mięsa, szynki czy kiełbasy.



Na sos I:

  • 2 średnie pomidory,
  • dymka,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta ostrej przyprawy cayenne.



Na sos II:




Na sos III :

  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • ząbek czosnku,
  • łyżka siekanego koperku,
  • sól .

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 liści sałaty,
  • 2 duże mięsiste pomidory,
  • czerwona i żółta papryka,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 2 małe ogórki,
  • gruby plaster żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 jajka na twardo,
  • 2 marchewki,
  • kalarepka,
  • gruby plaster pieczonego lub gotowanego mięsa, szynki czy kiełbasy.



Na sos I:

  • 2 średnie pomidory,
  • dymka,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta ostrej przyprawy cayenne.



Na sos II:




Na sos III :

  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • ząbek czosnku,
  • łyżka siekanego koperku,
  • sól .

Sposób przygotowania:

Pomidory pokroić w ósemki, obraną marchew w krążki, seler naciowy w niewielkie kawałki, ogórki, kalarepkę i ser w słupki. W paski pokroić także mięso. Rzodkiewkę podać w całości. Układać warzywa w taki sposób, aby dobrze się komponowały kolorystycznie.

Przygotować sosy.
Sos I :Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, cebulę obrać i rozdrobnić. Pomidory z cebulą zmiksować, doprawić solą, pieprzem i ostrą przyprawą.
Sos II: Roquefort pokruszyć widelcem, dodać serek homogenizowany, dokładnie wymieszać , dodać śmietanę.
Sos III: Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i posiekany czosnek i siekany koper.

Sosy przelać do osobnych miseczek lub sosjerek i podać obok półmiska z warzywami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: