Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag leśnych grzybów
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki mielonego kminku
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc
  • 15 listków szałwii
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła do posmarowania żaroodpornego naczynia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag leśnych grzybów
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki mielonego kminku
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany 12-proc
  • 15 listków szałwii
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła do posmarowania żaroodpornego naczynia

Sposób przygotowania:

1.Oczyścić grzyby, posiekać, cebulę posiekać .
2.Na maśle poddusić  cebulę, dodać  grzyby i dusić, aż odparuje sos, dodać  sól, cukier i mielony kminek do smaku.
3.Ziemniaki ugotować w łupinkach, ostudzić obrać, pokroić  w plasterki
4.Żaroodporne naczynie posmarować masłem, ułożyć na dnie ziemniaki, posypać startym serem, na nich podduszone grzyby, znów warstwa sera  i  ziemniaki  jako wierzchnia warstwa zapiekanki.
5.Wymieszać   śmietanę wymieszaną posiekaną szałwią, zalać zapiekankę.
6.Nagrzać piekarnik  do temperatury 180 st. C i zapiekać 40 minut.

Najnowsze komentarze