Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 1 paczka lazanii
  • 50 dag piersi indyka
  • 25 dag sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • brokuł
  • cebula
  • cukinia
  • 3 papryki
  • 1 szklanka pomidorowego przecieru
  • 4 ząbki czosnku
  • oregano
  • oliwa z oliwek

Na sos:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 paczka lazanii
  • 50 dag piersi indyka
  • 25 dag sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • brokuł
  • cebula
  • cukinia
  • 3 papryki
  • 1 szklanka pomidorowego przecieru
  • 4 ząbki czosnku
  • oregano
  • oliwa z oliwek

Na sos:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Przygotować sos. Przesmażyć mąkę na maśle cały czas mieszając. Wlać mleko i gotować ,aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i gałką muszkatołową.
2.Pierś indyka pokroić i zrumienić na oliwie. Dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażać.
3.Dodać pokrojone warzywa i smażyć kolejne pięć minut. Wlać przecier pomidorowy i trzymać na kuchence dalej przez następne 5 minut.
4.Na dno formy do zapiekania wlać trochę sosu i wyłożyć płatami lazanii. Nałożyć na nią farsz mięsno-warzywny i posypać startą mozzarellą. Polać sosem. Na nim ułożyć płaty lazanii, farsz, sos i mozzarellę, .Powtarzać to do wyczerpania się  składników. Na samej górze winna leżeć lazania. Polać wszystko sosem i przecierem pomidorowym.
5.Piec w temperaturze 180 st. C przez trzy kwadranse.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze