Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Płaty lazanii obgotować 3 minuty we wrzącej wodzie, wyjąć(najlepiej kuchennymi szczypcami),opłukać  w zimnej wodzie i rozłożyć  na desce lub stolnicy.
2.Na każdym płacie ułożyć plasterek sera, na końcu każdego płata parówkę i od tego właśnie końca zaczynając zwinąć  w rurkę.
3.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć rurki. Polać sosem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury  180 °C i zapiekać potrawę około   30  minut. Posypać potrawę startym serem i jeszcze chwile zapiekać, aż ser się rozpuści.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda

Najnowsze komentarze