Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Lazania z parówkami

Dodany , autor jusia81

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Szpinak przebrać, opłukać, odciąć korzonki, zblanszować w osolonym wrzątku przez 3 minuty, aż liście opadną. Osączyć i ostudzić. Parówki obrać z osłonek, posmarować ketchupem i zawinąć w liście szpinaku. Paprykę oczyścić z nasion i pokrić wzdłuż na paski. Przygotować beszamel. W rondelku roztopić masło, oprószyć mąką i zasmażyć na złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wlewanym stopniowo mlekiem. Sos zagotować cały czas mieszkając, by nie powstały grudki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Na dno żaroodpornego naczynia do zapiekania wlać kilka łyżek beszamelu. Ułożyć płaty lazanii, a następnie warstwę parówek poprzekładanych paskami papryki. Polać beszamelem i posypać żółtym serem. W ten sam sposób ułożyć kolejne warstwy lazanii aż do wyczerpania składników. Wierzch polać beszamelem i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 45 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: