Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • pół opakowania lazanii(25 dag)
  • 50 dag sera trzykrotnie mielonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! na serniki
  • pół szklanki śmietany kremówki
  • pół szklanki mleka
  • szklanka „ jabłek na szarlotkę”
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • półtorej łyżki grubego cukru
  • szczypta cynamonu oraz łyżka masła do wysmarowania formy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół opakowania lazanii(25 dag)
  • 50 dag sera trzykrotnie mielonegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! na serniki
  • pół szklanki śmietany kremówki
  • pół szklanki mleka
  • szklanka „ jabłek na szarlotkę”
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła
  • półtorej łyżki grubego cukru
  • szczypta cynamonu oraz łyżka masła do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać jaja, ser oraz śmietanę, mleko i cukier.
2.Natłuścić formę ułożyć płaty lazanii, na nich masę  serową następnie mus jabłkowy i jabłka pokrojone w plasterki(po usunięciu gniazd nasiennych),znów lazanię i znów kolejne składniki. Wierzch powinny stanowić  lazanie, na wierzchu należy ułożyć kawałeczki masła i posypać grubym cukrem wymieszanym z cynamonem.
3.W piekarniku nagrzanym do 180°C piec potrawę 45-50 minut.

Najnowsze komentarze