Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oregano w niewielkiej ilości - ok. 1,5 łyżeczki
  • sól, pieprz,
  • 1 opakowanie makaronu lasagne


sos serowy:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy lub oleju
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oregano w niewielkiej ilości - ok. 1,5 łyżeczki
  • sól, pieprz,
  • 1 opakowanie makaronu lasagne


sos serowy:

Sposób przygotowania:

Cebulę należy pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce, na dużych oczkach, a czosnek należy posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej i smażyć warzywa 2 minuty ciągle mieszając. Następnie dodać mięso i lekko podsmażyć. Dodać pomidory, przecier i przyprawy. Smażyć na małym ogniu 25 minut.

W misce wymieszać razem jajka, mleko, śmietanę i połowę sera. Dno nasmarowanej oliwą blaszki wyłożyć połową płatów lasagne, wyłożyć połowę mięsa i sosu serowego. Przykryć resztą makaronowych płatów, wyłożyć resztę mięsa, sosu serowego. Posypać pozostawionym żółtym serem. Piec 40 min w 200 stopniach.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze