Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


farsz:

  • 60 dag miesa mielonego
  • czerwona papryka
  • zółta bądź zielona papryka
  • cebula
  • estragon
  • ząbek czosnku
  • 2 jaja
  • mała czerstwa bułka
  • 15 dag śmietany
  • sól, pieprz
  • 2 marchewki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


farsz:

  • 60 dag miesa mielonego
  • czerwona papryka
  • zółta bądź zielona papryka
  • cebula
  • estragon
  • ząbek czosnku
  • 2 jaja
  • mała czerstwa bułka
  • 15 dag śmietany
  • sól, pieprz
  • 2 marchewki

Sposób przygotowania:

Kapuste oczyścic, usunąć zwiędłe liście. Całą główkę zanużyc we wrzacej wodie i blanszowac przez 15 min. Wyjąć i rozłozyć liście i osuszyć. Z 15 najwiekszych wyciąć zgrubiałe wlókna, pozostałe pokroic w cienkie paseczki. Cebulę, czosnek posiekać. Podsmażyć na oleju, dodoać kapustę, pokrojona w kostkę paprykę, marchewkę, mielone mięso, namoczona bułkę, jajka, śmietane, połowe startego sera i natkę.

Przyprawić solą, pieprzem i estragonem. Wymiesza. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem. Spód wyłozyć liścmi kapusty, przykryć farszem i posypac serem. Klaśc na przemian składniki. Na końcu powinna znaleźć sie warstwa kapusty. zalać rosołem, przyprawić. Dodać goździki. Wierch zapiekanki posmarować przecierem pomidorowym. Piec 60 min w temp. 180 stopni. 20 min przez końcem pieczenia posypać wierzch resztą startego sera wymieszanego z bułką tartą.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze