Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • makaron do lasagne (ja zużywam płatków - po 3 na jedną warstwę)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • przyprawy (sól, pieprz)

Nadzienie mięsne:


  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 średnie cebule
  • sos do spaghetti Neapolitańskiego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)

Dodatkowo:


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • makaron do lasagne (ja zużywam płatków - po 3 na jedną warstwę)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • przyprawy (sól, pieprz)

Nadzienie mięsne:


  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 średnie cebule
  • sos do spaghetti Neapolitańskiego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano)

Dodatkowo:


Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie przez 3-4 min. aby makaron troszkę zmiękł. Trzeba uważać, żeby płaty się nie posklejały. Wyjmujemy je na talerze. Rozkładamy płaty osobno, aby się nie posklejały.

Nadzienie:
Do garnka wkładamy mięso. Dodajemy pokrojone na małe kawałeczki cebule. Dusimy na małym ogniu przez ok. 10 min. Robimy sos wg wskazówek na opakowaniu i dodajemy do mięsa. Wciskamy przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z gazu.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: