Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Lasagne po Neapolitańsku

Dodany , autor ecco39

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • mleko 0,5 litra
  • olej rzepakowy
  • mąka
  • gałka muszkatałowa mielona
  • sól ipieprz
  • ogórek konserwowy 4 szt.
  • biała cebula 3 szt.
  • makaron do lasagne (płaty)
  • mięso mielone 0,5 kg
  • starty ser
  • 2 szt. sosu Neapolitańskiego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • mleko 0,5 litra
  • olej rzepakowy
  • mąka
  • gałka muszkatałowa mielona
  • sól ipieprz
  • ogórek konserwowy 4 szt.
  • biała cebula 3 szt.
  • makaron do lasagne (płaty)
  • mięso mielone 0,5 kg
  • starty ser
  • 2 szt. sosu Neapolitańskiego

Sposób przygotowania:

Blachę nacieramy oliwą. Siekamy cebulę w kostkę i podsmażamy na oleju. Przekładamy do miski. Siekamy ogórki w kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy mięso mielone i rozdrabniamy je na małe kawałeczki i
doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone mięso dodajemy do cebuli i ogórka. Przygotowujemy sosy Neapolitańskie według przepisu na opakowaniu.Połowę sosu dodajemy do miski z mięsem i mieszamy. W garnku podgrzewamy mleko na małym ogniu. Część mleka zostawiamy w naczyniu i rozrabiamy je z mąką. Gdy mleko się podgrzeje dodajemy rozrobione mleko z mąką. Mieszamy i doprawiamy solą i
pieprzem i 2 łyżeczkami gałki muszkatałowej. Układamy w naczyniu żaroodpornym po kolei:

1.sos beszamelowy ( na mleku)
2.płaty makaronowe
3.mięso z cebulą i ogórkiem
4.starty ser
5.płaty makaronowe
6.sos Neapolitański
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze