Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 8 kurzych nóżek(podudzi)
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżka suszonej szałwii
  • ½ szklanki bulionu drobiowego, z kostki
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka soku cytrynowego
  • 5 dag sera z błękitna pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 kurzych nóżek(podudzi)
  • łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • łyżka suszonej szałwii
  • ½ szklanki bulionu drobiowego, z kostki
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka soku cytrynowego
  • 5 dag sera z błękitna pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Zagotować w garnku 2 łyżki oleju, sok z cytryny, bulion.
2.Nóżki posypać  solą, słodką  papryką i szałwią, obsmażyć na rozgrzanym  pozostałym oleju.
3.Obsmażone nóżki przełożyć do garnka z sosem bulionowym, poddusić przez 15 minut, po czym wyjąć nóżki i ułożyć  w żaroodpornym naczyniu i posypać pokruszonym serem z niebieską  pleśnią.
4.W piekarniku nagrzanym do 220°C zapiekać  mięso  5 minut, do momentu, kiedy ser się rozpuści.Podawać z ryżem i sosem od mięsa w sosjerce.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: