Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mięso po umyciu i osuszeniu kuchennym papierowym ręcznikiem pokroić w kostkę. Pieczarki po umyciu i osuszeniu  pokroić  w plasterki.
2.W garnku rozgrzać olej z masłem i  obsmażyć   mięso, dodać pieczarki i chwilę smażyć mieszając. Dodać liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, bulion i gotować wszystko razem około 10 minut.
3.Do potrawy dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, rozmieszać mąkę z ostudzoną połową szklanki  sosu spod mięsa, wlać z powrotem do garnka i gotować ciągle mieszając około minuty.
4.Potrawę przełożyć do 4 - 6 żaroodpornych kokilek, posypać  startym serem.
Przed podaniem zapiec pod rozgrzanym grillem. Kiedy ser stanie się brązowy-danie można podawać z ryżem lub gorącą bułką.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Emmentaler

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: