Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kurczak, pory i roquefort

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • paczka ciasta francuskiego,
  • kilogramowy upieczony kurczak,
  • 2 pory,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 jajko,
  • 15 dag pieczarek,
  • 29 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • starta skórka z cytryny,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • paczka ciasta francuskiego,
  • kilogramowy upieczony kurczak,
  • 2 pory,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 jajko,
  • 15 dag pieczarek,
  • 29 dag sera RoquefortSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie z ziołamiValbon Brie z ziołamiValbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego!,
  • starta skórka z cytryny,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Wyluzować kurczaka i pokroić w paski. Czosnek i brane pory posiekać. Umyte pieczarki też pokroić. Pory i czosnek podsmażyć na maśle na złoto. Dodać grzyby i jeszcze chwilę (5 min.)smażyć.

Po zdjęciu z ognia dodać pokruszony ser, skórkę z cytryny i posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Wymieszać i lekko podgrzać. Na koniec dołożyć mięso i wymieszać. Płat ciasta po rozmrożeniu ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Farsz ułożyć na środku ciasta wzdłuż blachy i zawinąć boki zlepiając. Posmarować jajkiem.

Piec w temperaturze 200 st. C przez pierwszy kwadrans a potem w temperaturze 190 st przez kolejny aż ciasto będzie chrupkie. Odczekać aż ciasto lekko przestygnie wówczas zdejmować z blachy i podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: