Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 2 marchwie
  • duża cebula
  • mały pojemniczek jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki
  • 1,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 2 marchwie
  • duża cebula
  • mały pojemniczek jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki
  • 1,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Mięso umyć, osuszyć, ułożyć  w żaroodpornym naczyniu. Lekko posypać solą i pieprzem.
2.Marchew  i cebulę pokroić  w drobną  kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć a następnie dusić, aż marchew zmięknie.
3.Jogurt wymieszać z mąką, dodać  do niego warzywa i wyłożyć sos na mięso. Posypać wierzch potrawy obficie startym serem.
4.Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i piec potrawę około 35 - 40 minut.
Gotową posypać siekanym koperkiem

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: