Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kulki ryżowe z serkiem Hochland biało-czerwonym

Dodany , autor __madzia87__

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 300g ryżu białego
  • 50g masła klarowanego
  • Ser Hochland biało czerwonySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • 100g tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierowania

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 300g ryżu białego
  • 50g masła klarowanego
  • Ser Hochland biało czerwonySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego!
  • 2 jajka
  • 100g tartego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany łączymy z masłem klarowanym, jednym jajkiem i parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe porcje, każdą wypełniamy serkiem topionym. Powstałą kulkę panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Kulki można jeść na zimno. Myślę, że staną się "meczowym niezbędnikiem" każdego kibica który ich skosztuje!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze