Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 2 czerstwe kajzerki,
  • pół szklanki mąki,
  • pół paczki mielonego mrożonego szpinaku,
  • nieduża cebula,
  • duży ząbek czosnku,
  • 3 jaja,
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
  • łyżka oleju,
  • sól, pieprz,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • łyżka masła,
  • ćwierć szklanki obranych włoskich orzechów,
  • kilka pomidorków cherry.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 czerstwe kajzerki,
  • pół szklanki mąki,
  • pół paczki mielonego mrożonego szpinaku,
  • nieduża cebula,
  • duży ząbek czosnku,
  • 3 jaja,
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
  • łyżka oleju,
  • sól, pieprz,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • łyżka masła,
  • ćwierć szklanki obranych włoskich orzechów,
  • kilka pomidorków cherry.

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmrozić i odlać wydzielający się sok. Dodać  posiekaną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz olej i  dusić  kilka minut. Bułki pokruszyć, zalać połową  szklanki wody i kiedy namoknie rozetrzeć  widelcem na masę. Do bułek dodać mąkę i żółty ser oraz szpinak podsmażony z cebulką i czosnkiem, wbić  jaja, wymieszać, dodać siekaną  pietruszkę i szczypior, doprawić masę solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Zagotować 4 litry wody z solą, formować rękami kulki wielkości orzecha włoskiego  (gdyby ciasto było zbyt rzadkie - można dosypać  jeszcze odrobinę mąki) i wrzucać do wrzącej wody, kiedy wypłyną i  pogotują się 2 minuty wyjmować łyżką cedzakową.

Podawać posypane posiekanym włoskimi orzechami i polane roztopionym masłem, z pokrojonymi na połówki pomidorkami cherry.

Najnowsze komentarze