Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • spory bakłażan
  • 2 jaja
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki gęstego, pikantnego keczupu
  • szklanka startego na drobnej jarzynowej tarce sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! lub „śmietanowego”

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • spory bakłażan
  • 2 jaja
  • 4 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki gęstego, pikantnego keczupu
  • szklanka startego na drobnej jarzynowej tarce sera EdamSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! lub „śmietanowego”

Sposób przygotowania:

1.Bakłażan pokroić w dość cienkie(ok.2-3 mm)  plasterki.
2.Jaja ubić w miseczce z solą i pieprzem.
3.Plasterki bakłażana maczać najpierw w  ubitych jajkach, następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano, odkładać na papierowy kuchenny ręcznik dla odsączenia nadmiaru tłuszczu.
4.Odsączone i chłodne  krążki bakłażana ułożyć na półmisku, każdy polać keczupem i suto posypać startym serem.

Najnowsze komentarze