Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kruche pierożki nadziewane szpinakiem i fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego

Na farsz:
  • 1 kg świeżego szpinaku,
  • pęczek dymki,
  • duży por,
  • pół szklanki posiekanego koperku,
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej,
  • pół szklanki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz do smaku.
  • łyżka mleka do posmarowania wierzchu pierożków.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego

Na farsz:
  • 1 kg świeżego szpinaku,
  • pęczek dymki,
  • duży por,
  • pół szklanki posiekanego koperku,
  • 25 dag fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej,
  • pół szklanki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz do smaku.
  • łyżka mleka do posmarowania wierzchu pierożków.

Sposób przygotowania:

Szpinak umyć, odsączyć i przesiekać ostrym nożem. Dymkę posiekać  wraz ze szczypiorkiem, pora (tylko białą część) pokroić w cienkie paseczki. Rozgrzać  oliwę, wrzucić szpinak, dymkę i pora oraz koperek, chwilę  smażyć ,po czym dodać pokrojoną w  kostkę fetę i  kaszę kukurydzianą, doprawić farsz solą i pieprzem. Ciasto pociąć na prostokąty, na każdym układać  porcję  farszu i zlepiać  brzegi, wierzch ciasta smarować mlekiem. W nagrzanym do 180 st. C piekarniku piec, aż pierożki się zrumienią.

Najnowsze komentarze