Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 200 gramowa kostka masła
  • 0,5 kg mąki
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • spora szczypta cukru
  • spora szczypta soli
  • 2 jajka

Na farsz:
  • czerwona papryka
  • 2 duże, mięsiste pomidory
  • cukinia
  • 2 cebule
  • szczypta suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 200 gramowa kostka masła
  • 0,5 kg mąki
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • spora szczypta cukru
  • spora szczypta soli
  • 2 jajka

Na farsz:
  • czerwona papryka
  • 2 duże, mięsiste pomidory
  • cukinia
  • 2 cebule
  • szczypta suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Przygotować farsz: na oleju  zeszklić posiekaną drobno cebulę; pokroić w kostkę oczyszczoną paprykę, cukinię i pomidory, dodać do cebuli i razem podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
2.Schłodzone masło przesiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Na 20 minut włożyć do lodówki.
3.Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkować na  grubość pół centymetra. Wykrawać duże koła(na przykład okrągłą salaterką),układać  porcję farszu, zlepiać pierogi, , wierzch posypać startym serem.
4.W piekarniku nagrzanym do 200 st. C piec pierogi około 20 minut.

Najnowsze komentarze