Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN


Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do smażenia:
  • ćwierć szklanki oleju
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić.
2. Zemleć ziemniaki  wraz z bryndzą  w maszynce.
3.Cebulę posiekać jak najdrobniej i zrumienić w maśle.
4.Wymieszać dokładnie ziemniaki z bryndzą, dodać  zrumienioną cebulę, jajko i żółtko. Bardzo dokładnie wymieszać masę.
5.Na talerzyku wymieszać tartą bułkę z orzechami i parmezanem.
6.Formować niewielkie owalne krokiety z masy ziemniaczanej, obtaczać ze wszystkich stron  w mieszance bułki, orzechów i parmezanu.
7.Smażyć na rozgrzanym oleju, pod koniec na każdym gorącym krokiecie położyć odrobinę masła.Podawać z sosem pomidorowym, grzybowym lub jogurtem

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: