Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na naleśniki:
  • 2/3 szklanki mleka
  • szklanka z czubem mąki
  • ¼ szklanki mineralnej wody gazowanej
  • szczypta soli
  • duże jajko
  • łyżka oleju

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • 2/3 szklanki mleka
  • szklanka z czubem mąki
  • ¼ szklanki mineralnej wody gazowanej
  • szczypta soli
  • duże jajko
  • łyżka oleju

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Wszystkei składniki ciasta dokładnie wymieszać lub zmiksować i odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć  z nich cienkie naleśniki.
2.Przygotować  farsz: pory pokroić w cienki makaronik, poddusić na  2 łyżkach masła, wlać bulion, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i dusić  10 minut. Lekko ostudzić.
3.Do porów dodać  rozdrobniony widelcem twaróg i jeszcze raz  ,w razie potrzeby ,doprawić.
4.Na naleśniki nakładać po trochu farszu, zwijać krokiety, układać je na żaroodpornym półmisku, skropić masłem  i zapiekać  w temperaturze 150°C około10 minut.

Najnowsze komentarze