Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka wody gazowanej
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Na farsz:

Do panierowania:
  • jajko
  • 6 łyżek tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka wody gazowanej
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Na farsz:

Do panierowania:
  • jajko
  • 6 łyżek tartej bułki

Sposób przygotowania:

1.Przygotować ciasto miksując podane składniki. Odstawić na pół godziny, po czym usmażyć naleśniki.
2.Przygotować farsz: obrane cebule posiekać  drobno, poddusić na maśle dodać tartą bułkę, starty ser, wymieszać, lekko ostudzić, dodać żółtko, jeszcze raz wymieszać farsz.
3.Farszem smarować naleśniki, zwijać krokiety, najpierw maczać je w rozbitym z łyżką wody jajku, potem obtaczać w tartej bułce. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.

Najnowsze komentarze