Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • pół główki kapusty włoskiej
  • 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka rosołu warzywnego z kostki
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • łyżka ostrego keczupu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki tartej bułki

Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół główki kapusty włoskiej
  • 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • szklanka rosołu warzywnego z kostki
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • łyżka ostrego keczupu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki tartej bułki

Do panierowania:
  • 3 łyżki tartej bułki

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Kapustę oczyścić z uszkodzonych wierzchnich listków, pozostałą posiekać jak najcieniej, zalać rosołem warzywnym, nakryć  pokrywką  i dusić , aż będzie zupełnie miękka a rosół odparuje.
2.Posiekać  cebulę, zeszklić  ją na łyżce smalcu, dodać  mąkę i kiedy zasmażka spieni się  i zbieleje dodać do kapusty, wymieszać, zagotować. Ostudzić .
3.Do przestudzonej kapusty dodać tartą bułkę, jajko, keczup, starty ser, doprawić  do smaku w miarę potrzeby solą i pieprzem. Wymieszać.
4.Formować nieduże krokiety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju z obu stron na rumiano. Podawać gorące

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: