Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zagotować szklankę  mleka, dodać  kaszę wymieszaną  z drugą szklanką mleka, gotować  3 - 4 minuty, mieszając, na małym ogniu. Ostudzić.
2.Do twarogu dodać żółtka,  cukier, cukier waniliowy, wymieszać, dodać rodzynki .
3.Ubić sztywną  pianę z białek. Wymieszać z twarogiem.
4.Formę do zapiekania lub 8 małych foremek posmarować masłem, ponakładać po warstwie kaszy, na niej twaróg i na wierzchu  znów kaszę.
5.W piekarniku  nagrzanym do temperatury 200° C ustawić płaską formę    z wodą, wstawić naczynie lub naczynia z leguminą (woda nie powinna sięgać  wyżej niż do ¾ wysokości). Piec 30 minut.
Te leguminę  podaje się zazwyczaj na ciepło.

Najnowsze komentarze