Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Krem z serka mascarpone dla dorosłych

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 25 dag serka mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!,
  • 20 - 30 dag miękkich owoców: jagód, malin lub truskawek (mogą być mrożone),
  • szklanka schłodzonej śmietany kremówki,
  • 2 łyżki cukru i 4 łyżki cukru pudru,
  • opakowanie fixu do śmietany,
  • 8  pokruszonych podłużnych biszkoptów,
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego lub innego, dowolnego alkoholu,
  • 4 łyżki posiekanych migdałów

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag serka mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuŻyczymy smacznego!,
  • 20 - 30 dag miękkich owoców: jagód, malin lub truskawek (mogą być mrożone),
  • szklanka schłodzonej śmietany kremówki,
  • 2 łyżki cukru i 4 łyżki cukru pudru,
  • opakowanie fixu do śmietany,
  • 8  pokruszonych podłużnych biszkoptów,
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego lub innego, dowolnego alkoholu,
  • 4 łyżki posiekanych migdałów

Sposób przygotowania:

Owoce posypać cukrem, odstawić. Chłodną śmietanę ubić z dodatkiem fixu i cukru pudru, na koniec dodać serek mascarpone, wymieszać, odłożyć połowę masy a do pozostałej dodać  owoce, wymieszać. Na dnie deserowych pucharków  ułożyć  pokruszone biszkopty, skropić  alkoholem, na nich warstwę masy z owocami, na wierzchu ułożyć warstwę  masy bez dodatku owoców. Wierzch przybrać posiekanymi migdałami(można je chwilę  prażyć na suchej patelni, wówczas będą chrupiące).

Najnowsze komentarze