Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Parówki obieramy z plastikowych osłonek i przecinamy w połowie długości. Każdy koniec nacinamy na krzyż na głębokość ok.2-3 cm. Wrzucamy parówki do wrzątku i gotujemy 2-3 min., gdy się rozchylą na końcach wyjmujemy, układamy na talerzach ( te muszą być żaroodporne!) lub półmisku.

Na koziołkach układamy paski sera żółtego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pod grill, na 2-3 min. Zapieczone podajemy z ketchupem, musztardą lub chrzanem i z sezonową surówką. Moi chłopcy je uwielbiają!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: