Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 4 kawałki parzonej białej kiełbasy,
  • 4 duże cebule,
  • 30 dag koziego białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki śmietanki,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 2 łyżki masła,
  • szklanka wytrawnego białego wina,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 kawałki parzonej białej kiełbasy,
  • 4 duże cebule,
  • 30 dag koziego białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • pół szklanki śmietanki,
  • 1 łyżeczka tymianku,
  • 2 łyżki masła,
  • szklanka wytrawnego białego wina,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Cebule pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na patelni i na bardzo małym ogniu dusić na nim cebulę. Kiedy stanie się szklista doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. W żaroodpornym naczyniu ułożyć na dnie cebulę i polać ja śmietanką, ułożyć warstwę pokrojonej białej kiełbasy oraz pokrojonego w kostkę sera. Całość zalać białym winem. Nie przykrywając zapiekać około 30 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: