Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na kotlety:
  • 1 kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka siekanego świeżego oregano

Do panierowania:
  • jajko
  • 2 łyżki tartej bułki

Na nadzienie:
  • 2 jajka na twardo
  • 2 twarde kiszone ogórki
  • parówka
  • 3/4 szklanki startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na kotlety:
  • 1 kg ziemniaków
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka siekanego świeżego oregano

Do panierowania:
  • jajko
  • 2 łyżki tartej bułki

Na nadzienie:
  • 2 jajka na twardo
  • 2 twarde kiszone ogórki
  • parówka
  • 3/4 szklanki startego na grubej jarzynowej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Posiekać jajka na twardo, pokroić ogórki w kostkę, wymieszać dodając majonez, siekaną zieloną pietruszkę, pokrojoną  w cienkie plasterki obraną z osłonek parówkę, majonez, sól, pieprz i siekaną zielona pietruszkę.
2.Ziemniaki ugotować, ostudzić, przepuścić  przez praskę, dodać oba rodzaje  mąki, siekane oregano, jajko. Wymieszać dokładnie.
3.Nabierać łyżką po trochu ziemniaczanego ciasta, formować placuszek, nakładać na środek po trochu farszu i zlepiać kotlety jak najdokładniej.
4.Każdy kotlet panierować w rozbitym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze