Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 4 plasterki pieczeni wieprzowej
  • ½  kg ugotowanych ziemniaków
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki pszennej mąki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 plasterki pieczeni wieprzowej
  • ½  kg ugotowanych ziemniaków
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki pszennej mąki
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać ser, mąkę i jajko, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić ciasto.
2.Uformować  8 placuszków nieco tylko większych od plasterków mięsa,
3.Na połowie placuszków  poukładać plasterki mięsa, nakryć pozostałymi i dobrze zlepić brzegi . Docisnąć dłonią  masę ziemniaczaną do  mięsa.
4.Rozgrzać na patelni olej i smażyć placki z obu stron na rumiano, po około 4 minuty z każdej strony. Podawać z pikantną surówką.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: