Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 60 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! salami
  • 3 jaja
  • 3 łyżki mąki
  • spora szczypta cayenne
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • ćwierć szklanki oleju lub oliwy do smażenia
  • 4 łyżki żurawiny do mięsa
  • tyle kromek bułki
  • ile plastrów sera

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 60 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! salami
  • 3 jaja
  • 3 łyżki mąki
  • spora szczypta cayenne
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • ćwierć szklanki oleju lub oliwy do smażenia
  • 4 łyżki żurawiny do mięsa
  • tyle kromek bułki
  • ile plastrów sera

Sposób przygotowania:

1.Pokroić ser w równej grubości plastry.
2.Bułkę tartą wymieszać  na talerzyku z cayenne, jajka rozbić w talerzu do zupy z łyżką  wody, na trzecim talerzu  umieścić mąkę.
3.Każdy plaster sera najpierw obtaczać w mące, następnie w rozbitych jajach, w tartej bułce, po czym  po raz drugi w jajkach i jeszcze raz w tartej bułce
4.Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron, kiedy są zrumienione, nacisnąć lekko palcem: jeśli kotlet jest miękki, znaczy, że w środku ser jest smakowicie płynny, jeśli nie-należy jeszcze chwilę podsmażać.
5.W tosterze podpiec grzanki, na każdej położyć serowy kotlet i odrobinę  żurawiny do mięsa.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: