Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Kotlety umyć, osuszyć, naciąć ostrym nożem tworząc kieszonkę. W środku i z zewnątrz posypać  solą i pieprzem oraz skropić  cytrynowym sokiem. Odstawić na 1-2 godziny.
2.Rokpol zetrzeć na tarce, połowę utrzeć z zieloną pietruszką i przeciśniętym przez praskę  czosnkiem.
3.Kieszonki w kotletach napełnić  roztartym serem, spiąć wykałaczkami, kotlety obsypać mąką i usmażyć na oleju z dodatkiem masła na rumiano z obu stron.
4.Kiedy kotlety są usmażone wlać na patelnię wino, wierzch posypać startym rokpolem, pod przykrywką smażyć, aby ser na wierzchu się  stopił .

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: