Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • por
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka mąki pszennej
  • 10 dag ostrego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • olej
  • gałązka zielonej pietruszki do ozdoby

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • por
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka mąki pszennej
  • 10 dag ostrego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • olej
  • gałązka zielonej pietruszki do ozdoby

Sposób przygotowania:

1.Umyć mięso, osączyć i pokroić w kostkę.
2.Oczyścić pora i pokroić w krążki.
3.Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju.
4.Dodać pora i dusić do miękkości. Ostudzić.
5.Rozkłócić jajka, dodać do nich oba rodzaje mąki i wymieszać na jednolite ciasto.
6.Dodać do ciasta mięso, por z czosnkiem oraz starty żółty ser. Wymieszać.
7.Rozgrzać olej na patelni i kłaść łyżką porcje ciasta a potem zrumienić je na złoto z obu stron.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: