Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 8 jaj na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 8 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki śmietany
  • 1/2 szklanki startego cheddaraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 jaj na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 8 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki śmietany
  • 1/2 szklanki startego cheddaraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

1.Jajka na twardo posiekać (można umieścić  je w garnku i w nim siekać  niezbyt ostrym nożem).
2.Do jaj dodać  6 łyżek tartej bułki, śmietanę, starty ser, surowe jajka,  dobrze wyrobić masę, dodać sól i pieprz, szczypior i jeszcze raz wymieszać.
3.Formować niezbyt duże kotleciki, obtaczać je w pozostałej  tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju  z obu stron na rumiano.

Najnowsze komentarze