Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Do panierowania:
  • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Do panierowania:
  • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

1.Oba rodzaje serów: twaróg i pokrojony w dużą  kostkę ser żółty zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko, doprawić  sokiem cytrynowym, przyprawą curry, przeciśniętym przez praskę  czosnkiem oraz solą  i pieprzem. Dokładnie wyrobić  na jednorodną masę.
2.Formować okrągłe kotleciki, które panierować w siekanych orzechach.
3.Rozgrzać olejem i smażyć na złocisto z obu stron.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze