Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 15 dag miękkiego ostrego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • według gustu łagodna przyprawa curry (mniej więcej łyżeczka)
  • sól
  • pieprz

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Do panierowania:
  • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 15 dag miękkiego ostrego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • według gustu łagodna przyprawa curry (mniej więcej łyżeczka)
  • sól
  • pieprz

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Do panierowania:
  • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

1.Oba rodzaje serów: twaróg i pokrojony w dużą  kostkę ser żółty zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajko, doprawić  sokiem cytrynowym, przyprawą curry, przeciśniętym przez praskę  czosnkiem oraz solą  i pieprzem. Dokładnie wyrobić  na jednorodną masę.
2.Formować okrągłe kotleciki, które panierować w siekanych orzechach.
3.Rozgrzać olejem i smażyć na złocisto z obu stron.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze