Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Kotlety szwajcarskie w cieście

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN



Na ciasto:

  • ¾ szklanki mleka,
  • 2 jaja,
  • 8 łyżek maki,


Do smażenia:

  • 3 łyżki oleju lub oliwy,
  • 3 łyżki masła,


Do posypania gotowych kotletów : łyżka siekanej świeżej bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Na ciasto:

  • ¾ szklanki mleka,
  • 2 jaja,
  • 8 łyżek maki,


Do smażenia:

  • 3 łyżki oleju lub oliwy,
  • 3 łyżki masła,


Do posypania gotowych kotletów : łyżka siekanej świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Kotlety bardzo dokładnie cienko rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Każdy kotlet smarować lekko musztardą, posypywać solą i pieprzem. Na jednej połowie kotleta układać plasterek sera, posypywać siekaną zieloną pietruszką i po złożeniu mięsa na pół spiąć wykałaczką.

Wymieszać mikserem mąkę z jajami i mlekiem. Każdy kotlet maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju lub oliwie z masłem, z każdej strony na złoto. Usmażone kotlety ułożyć na żaroodpornym półmisku i zapiec przez 15 minut w temperaturze 190-200 st c. Przed podaniem posypać siekaną bazylią. Podawać z surówką z marchwi lub cykorii.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: