Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 woreczki ryżu
  • 50 dag chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 3 jaja
  • 2 i pół łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki smalcu

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 woreczki ryżu
  • 50 dag chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 3 jaja
  • 2 i pół łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki smalcu

Sposób przygotowania:

1.Ryż ugotować według przepisu, jednak 3 minuty krócej. Ostudzić.
2.Ryż i ser zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, szczypiorek, sól, pieprz. Wyrobić  masę.
3.Formować z masy nieduże, owalne kotleciki, obtaczać je w tartej bułce.
4.Smażyć na rozgrzanym smalcu na złocisto z obu stron.

Najnowsze komentarze