Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • 70 dag filetów z pangi,
  • 5 łyżek tartej bułki,
  • nieduża cebula,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • jajko,
  • 3 łyżki tartej bułki do obtaczania kotletów,
  • pól szklanki oleju do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 70 dag filetów z pangi,
  • 5 łyżek tartej bułki,
  • nieduża cebula,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • 2 łyżki posiekanego koperku,
  • jajko,
  • 3 łyżki tartej bułki do obtaczania kotletów,
  • pól szklanki oleju do smażenia.

Sposób przygotowania:

1. Zmielić rybę w maszynce do mięsa, dodać tartą bułkę, jaja, starty ser, posiekaną cebulę oraz nieco soli. Wyrobić masę.
2. Z masy formować niewielkie owalne kotlety, poukładać na talerzu i wstawić do lodówki na pół godziny.
3. Po wyjęciu z lodówki obtoczyć kotlety w tartej  bułce, usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z odrobiną majonezu kapniętego na każdy kotlet.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: