Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Do panierowania:

  • 1 białko,
  • 0,25 szklanki tartej bułki.

Do smażenia:

  • 3 łyżki masła lub 4 - 5 łyżek oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:

  • 1 białko,
  • 0,25 szklanki tartej bułki.

Do smażenia:

  • 3 łyżki masła lub 4 - 5 łyżek oleju.

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać, ugotować. Wraz z serem zmielić w maszynce. Cebulę posiekać i udusić w maśle. Dodać do masy ziemniaczano serowej wraz z jajkiem, żółtkiem, zieleniną, pieprzem i solą. Wyrobić dokładnie. Formować niewielkie, dość grube kotlety (aby się nie rozłamywały w czasie przewracania na patelni), maczać je w rozbitym lekko białku, następnie obtaczać w tartej bułce. Smażyć na średnim ogniu na rumiano.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: