Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Na marynatę:
  • ½ szklanki oliwy
  • sok z całej cytryny
  • skąpa łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 ząbki czosnku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na marynatę:
  • ½ szklanki oliwy
  • sok z całej cytryny
  • skąpa łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać składniki marynaty z przeciśniętym  przez praskę czosnkiem.
2.Z mięsa uformować 4 równe kotlety, lekko je zbić tłuczkiem i posmarować dokładnie marynatą. Pod przykryciem włożyć do lodówki na kilka godzin.
3.Na tackach do grillowania ułożyć pokrojonego na 4 grube plastry pomidora, posypać solą, pieprzem i posiekanym oregano. Opiec z obu stron.
4.Zamarynowane mięso ułożyć na tacce do grillowania, opiec z jednej strony, a kiedy przewróci się je na drugą, na upieczonej już stronie położyć plastry pomidora ,na każdym plaster mozzarelli, posmarować wierzch marynatą i piec, aż mięso zrumieni sie z drugiej strony a ser rozpuści.
Podając posypać listkami oregano.

Najnowsze komentarze